Sla over naar de inhoud

Over ons

Zaadjes planten

Alles begint klein, zo ook bij ons (lees: bij Richard en mij). We hebben – zowel bewust als onbewust – allerlei zaadjes geplant. Je kent dat wel: je leest een inspirerend artikel of boek, bekijkt een filmpje op YouTube, luistert een podcast, ontmoet ‘toevallig’ andere mensen met bijzondere verhalen en ineens voel je in je binnenste: hier wil ik méér mee.

De reis

Zo kwam het dat wij besloten om te gaan sparen voor een reis. We wilden niet meer lezen over en kijken naar de levens van anderen, we wilden het zelf gaan ervaren: anders wonen, anders leven. Hoe doen andere mensen dat en wat kunnen wij daarvan leren?
Na jaren sparen en van plan veranderen was de vertrekdatum plots daar: 1 juli 2016. We vertrokken per fiets vanuit Zoetermeer in de richting van Barcelona. Het plan was: we hadden geen plan. Of en wanneer we in Barcelona zouden aankomen was onbelangrijk. Het ging om de reis zelf, en om open staan voor wat er op ons pad kwam.
Dat was een hele hoop, kan ik je vertellen. Het was een geweldige ervaring die ik iedereen kan aanraden, maar wees niet bang, het hele verhaal ga ik je nu niet vertellen, want dan ben je overmorgen nog niet klaar met lezen.

Nieuw huis(je), ander leven, én een missie

Het heeft er in ieder geval toe geleid dat we nu wonen in een Tiny House van 20m2, dat we nog maar 2 à 3 dagen per week betaald werk doen, veel eenvoudiger, kleiner, bewuster en duurzamer leven dan ooit tevoren, meer vrijheid hebben om te doen wat we belangrijk vinden en vooral dat we ons er heerlijk bij voelen en dat we anderen daar graag mee willen inspireren.

De cirkel is rond

En zo is de cirkel helemaal rond: Wij willen graag iets goeds bijdragen aan deze wereld; elke dag ons best doen om de wereld een klein beetje mooier te maken.
Dat wat wij leren laten we zien en geven we door zodat het meer mensen kan inspireren. En zo ontstond Joy & Ginger: een positieve beweging naar duurzame verandering.

Niemand is ooit uitgeleerd, we zullen altijd in beweging zijn. Wij willen ons best doen om onszelf ‘voort te bewegen’ op een positieve manier en wij nodigen iedereen uit om zich bij deze beweging aan te sluiten!