Sla over naar de inhoud

Over Joy & Ginger

Wat is Joy & Ginger? Of moet ik vragen: Wíe zijn Joy & Ginger? Waar staat Joy & Ginger voor? Om vast een tipje van de sluier op te lichten: In ieder van ons zit een Joy en een Ginger. Laat het me hieronder aan je uitleggen zodat je het beter begrijpt én … zodat je je kunt aansluiten bij de Movement, de Beweging die we in gang willen zetten

Joy & Ginger, je goed voelen door goed te doen

Joy is een blij ei

Joy is een blij ei. Ze staat voor levensvreugde, plezier, liefde en geluk. Dat zijn zaken die wij allemaal nastreven, nietwaar? Vaak zoeken we deze zaken buiten onszelf. In materiële dingen, in een carrière of in het bereiken van bepaalde doelen.
Joy zoekt die zaken van binnen. In zichzelf, in haar hart. Joy is degene die blij is, gewoon omdat ze ís, omdat ze leeft. Joy weet dat ze zichzelf, de ander en de wereld om zich heen nóg mooier en fijner kan maken als ze werkt aan zichzelf. Ze weet dat alles perceptie is, dat haar manier van kijken haar wereld bepaalt. Dus probeert ze voor zichzelf te ontdekken welke manier van kijken – en dus ook van denken, voelen en handelen – een waardevolle bijdrage levert aan het geheel, aan het leven.

Ginger staat met beide beentjes stevig ín de grond

Ginger is het Engelse woord voor gember, en gember, dat is een wortel. Ginger heeft een stevige basis, met beide beentjes op de grond, ja zelfs ín de grond. Ginger weet namelijk dat hij een onderdeel is van de natuur en dat alles daar onderdeel van is. Ginger wilt, net als Joy, levensvreugde, geluk en liefde ervaren, en realiseert zich dat zijn eigen vreugde en geluk toenemen als hij doet wat goed is voor de wereld om hem heen. Daarom verdiept hij zich in wat de Aarde nodig heeft, in hoe hij zijn voetafdruk kan verkleinen om genoeg ruimte te laten voor al het andere dat net zoveel recht van bestaan heeft als hij. Ginger zoekt naar manieren om te vergroenen en te verduurzamen; om zijn gezondheid en tegelijkertijd de gezondheid van de Aarde te bevorderen.

Joy & Ginger, een gouden combinatie

Joy & Ginger SAMEN zijn een gouden combinatie. Als de Joy en de Ginger in jou wakker zijn, dan voel je je goed doordat je goed doet. Je bent goed voor jezelf én je bent goed voor de Aarde omdat je je beseft dat je er onderdeel van uitmaakt. Je werkt aan jezelf, aan je overtuigingen, je perceptie, je woorden en je daden. Je wordt je er steeds meer bewust van en je raakt ook meer en meer overtuigd van de kracht die je zelf hebt om je overtuigingen, perceptie, woorden en daden te kiezen. De keuze die je daarin maakt is gebaseerd op wat er nodig is in het grotere geheel. Je kijkt niet enkel naar wat jij zelf wilt, maar naar wat de wereld, waar jij deel van uitmaakt, nodig heeft.

Joy & Ginger, een positieve beweging naar duurzame verandering

Joy & Ginger is Movement; een positieve beweging naar duurzame verandering. Het is een Movement omdat Joy & Ginger wensen dat alle Joys en Gingers in deze wereld zich bij hen aansluiten. Het is ook een Movement omdat het een proces is. De Joy & Ginger in jou zijn niet van de ene op de andere dag tot volle bloei gekomen en perfect met elkaar in balans. Dit duurt weken, maanden, misschien wel jaren. En dat is oké, Het gaat erom dat je je best doet, dat je een steentje bijdraagt. Die steentjes hoeven niet perfect te zijn, zolang je er maar naar streeft om er elke dag minimaal eentje bij te dragen. Want daarmee inspireer je anderen. Je kinderen bijvoorbeeld, of familie, vrienden en collega’s. Hele bedrijven misschien wel? Des te meer steentjes iedereen bijdraagt, des te mooier, fijner, gelukkiger en gezonder worden wijzelf en de Aarde.

Dat is volgens Joy & Ginger waar het leven om draait: om LEVEN. Gezond, gelukkig en fijn leven, met elkaar, op deze prachtige Aarde.