Sla over naar de inhoud

Heet water binnen 1 seconde?

Heet water binnen 1 seconde?

Oké, wij wonen met ons Tiny Huisje niet off grid, hetgeen betekent dat we gewoon zijn aangesloten op het energienetwerk en in principe onbeperkt elektriciteit hebben. Maar… de capaciteit is beperkt doordat we slechts 2 electriciteitsgroepen hebben. We moeten dus een beetje nadenken over welke apparaten we tegelijkertijd aanzetten anders zouden de stoppen wel eens kunnen springen. Toen we nog in onze koopflat in Zoetermeer woonden, hoefden we niet over dit soort zaken na te denken en stonden we er ook nooit bij stil hoeveel elektriciteit een waterkoker eigenlijk verbruikt. Voor ieder kopje thee zetten we de waterkoker aan. Ja toch? Da’s toch normaal?

Voor ons inmiddels niet meer, en de manier waarop we het nu doen vinden we zelfs nóg fijner: ’s ochtends koken we een liter water met de waterkoker en dat schenken we in onze thermoskan. Die van ons blijft zeker 8 uur goed warm, dus we kunnen een hele poos vooruit. Rich en ik starten onze dag met een groot glas lauwwarm water, gevolgd door een groot glas lauwwarm water met citroen. Een deel van het glas is dus gevuld met het hete water uit de thermoskan en het koude water komt uit de Brita-kan. Zo starten we onze dag altijd goed gehydrateerd 😉. Later in de ochtend nemen we nog een kopje thee en dat is dan binnen 1 seconde klaar. Het water is immers al heet, dus even in het glas gieten en hupsakee, klaar is Klara. Wist je trouwens dat het beter is om geen kokend water op je thee(blaadjes of zakje) te gieten? Dat voordeel krijg je er gratis en voor niets bij.

Bovendien is het beter voor het milieu (want de groenste energie is de energie die je níet gebruikt), en het is beter voor de portemonnee (alhoewel dat slechts om een paar euro’s op jaarbasis gaat, maar toch). Probeer het zelf eens de komende week. Misschien moet je even investeren in een grote en goede thermoskan. Die kun je vast vinden bij een tweedehandswinkel of misschien – om te testen – even lenen van de buren? Hoe dan ook: succes!

Published inTip van Joy

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *