Sla over naar de inhoud

Duurzame alternatieven, de keuze is reuze!

In een eerder blog schreef ik over hoe Richard en ik op duurzame wijze de waterkoker gebruiken en dat wij ’s ochtends ieder een groot glas lauwwarm water met citroen drinken om goed gehydrateerd de dag te starten. Halverwege de ochtend neem ik bovendien nog een groot glas lauwwarm water met biologische appelazijn. Dat schijnt allemaal reuzegezond te zijn, behalve voor de tanden. Ik werd er zelfs op aangesproken door de tandarts: het glazuurlaagje werd minder. Ze stelde me een aantal vragen over mijn eet- en drinkpatroon en als snel kwamen we op mijn dagelijkse dosis citroen en azijn. Zij adviseerde mij om een rietje te gebruiken. Uiteraard gold dit ook voor Richard, dus toen ik hem dit bij thuiskomst vertelde, sprong hij direct achter de computer op zoek naar een duurzame variant op plastic rietjes. Hij heeft er echt lol in om te zoeken naar duurzame alternatieven en al helemaal als het om iets gaat wat we dagelijks gebruiken. Wie zoekt, die vindt, dus inmiddels hebben we roestvrij stalen rietjes inclusief een schoonmaakragertje. Het was heel even wennen aan het feit dat je niet lekker kunt bijten op dit rietje zoals dat wel kan met een plastic rietje, maar voor de rest is dit een superoplossing en ook de tandarts is zeer tevreden!

Afwasborstel van Bag-again, rietjes van Duurzame-Rietjes.nl en de tandenborstel van Humble Brush. Kleine moeite, groot en langdurig plezier!

Naast duurzame rietjes hebben we inmiddels ook een tandenborstel van bamboe en een houten afwasborstel met vervangbare kop. Allemaal spullen die we dagelijks gebruiken en ons dus dagelijks doen beseffen dat we hiermee een klein steentje bijdragen aan een verkleinde ecologische voetafdruk. Dat geeft telkens weer een goed gevoel. Gun jezelf ook elke dag een feel good momentje en bekijk deze week eens kritisch welke spullen jij kunt vergroenen of verduurzamen? Laat je het ons weten in een reactie hieronder?

Published inTip van Joy

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *